Vrij werk

Waar de natuur een huis ontmoet, daar is de tuin. In mijn schilderijen, tekeningen en objecten onderzoek ik deze ontmoeting; het kruispunt tussen wat gemaakt is, en wat daar weer doorheen groeit.

In dit onderzoek maak ik zowel beeld naar de waarneming als meer abstracte weergaven van licht, kleur en vorm. De verschillende materialen en technieken die ik gebruik hebben daarbij elk hun eigen zeggingskracht.


 

Schilderijen 
Schilderen doe ik met aquarel en met ei tempera, dat ik zelf maak van pigment, eigeel en water. Ik houd van de geweldige kleurintensiteit van deze ambachtelijke techniek en de mogelijkheid die het biedt om snel in veel verschillende lagen te werken. Sinds kort ben ik ook een ander bindmiddel dan ei gaan gebruiken, waarmee ik op glas en steen schilder (silicaatverf). Bij het schilderen op glas, werk ik letterlijk met licht dat door mijn schilderij heen schijnt, een prachtig spel.

 
Tekeningen
Waar in het schilderen zó veel mogelijk is met de verschillende kleuren, focus ik me tijdens het tekenen juist meer op donker en licht. Tekenen doe ik meestal in zwart wit, met fineliner. De grafische kwaliteit hiervan spreekt me aan.
Het tekenen van wat ik om me heen zie is de basis waar ik in mijn kunst steeds naar terugkeer. Het gaat om echt kijken.

 
Objecten
Om inspiratie op te doen, ga ik naar buiten om te wandelen, tekenen en jutten aan de rivier en het strand. Hier vind ik allerlei materialen die me prikkelen: stukken hout die door het water schoongespoeld zijn en stukken plastic afval, zoals wattenstaafjes. In mijn atelier zoek ik naar combinaties tussen deze materialen. Tijdens een spel met deze oorspronkelijk losstaande objecten blijken sommige precies in- of bij elkaar te passen, wat een nieuw object tot gevolg heeft dat in al zijn eenvoud ‘klopt’. Met veel plezier speel ik met deze materialen, een fijne afwisseling op het geconcentreerde schilderen en tekenen.

 
Kunst kopen?
Mijn vrije werk is natuurlijk ook te koop. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op, dan kan ik je ook meer vertellen over de prijzen van de werken.