Vrij werk

Waar de natuur een huis ontmoet, daar is de tuin. In mijn pentekeningen, schilderijen, glas-gravures en objecten onderzoek ik deze ontmoeting; het kruispunt tussen wat gemaakt is, en wat daar weer doorheen groeit.

In dit onderzoek maak ik zowel beeld naar de waarneming als meer abstracte weergaven van licht, kleur en vorm. De verschillende materialen en technieken die ik gebruik hebben daarbij elk hun eigen zeggingskracht.


 

Pentekeningen
Het tekenen van wat ik om me heen zie is de basis waar ik in mijn kunst steeds naar terugkeer. Het gaat om echt kijken. Ik teken met fineliner op papier en paneel: de directheid van dit materiaal en de grafische kwaliteit hiervan spreken me aan.
Planten en bomen zijn vaak terugkerende onderwerpen, vaak in contrast met door mensen gebouwde elementen.

 
Schilderijen 
Ook in mijn schilderijen komt de natuur naar voren; soms naar de waarneming, in andere gevallen meer als abstracte weergave. Ik schilder met aquarel. Verder werk ik met ei tempera, dat ik zelf maak van pigment, eigeel en water. Ik houd van de geweldige kleurintensiteit van deze ambachtelijke techniek en de mogelijkheid die het biedt om snel in veel verschillende lagen te werken.

 
Glas-gravures 
Bij het graveren in glas werk ik letterlijk met licht dat door mijn werk heen schijnt, een prachtig spel. Mooi passend hierbij is dat de werken ook buiten kunnen staan: hierbij komen kunst en tuin echt samen.

 
Objecten
Om inspiratie op te doen, ga ik naar buiten om te wandelen, tekenen en jutten aan de rivier en het strand. Hier vind ik allerlei materialen die me prikkelen: stukken hout die door het water schoongespoeld zijn en stukken plastic afval, zoals wattenstaafjes. In mijn atelier zoek ik naar combinaties tussen deze materialen. Tijdens een spel met deze oorspronkelijk losstaande objecten blijken sommige precies in- of bij elkaar te passen, wat een nieuw object tot gevolg heeft dat in al zijn eenvoud ‘klopt’. Met veel plezier speel ik met deze materialen, een fijne afwisseling op het geconcentreerde tekenen, schilderen en graveren.

 
Kunst kopen?
Mijn vrije werk is natuurlijk ook te koop. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op, dan kan ik je ook meer vertellen over de prijzen van de werken.


 

< VorigeVolgende >