Nieuws

2019

Peter en de Wolf
Bij het orkeststuk van Sergej Prokofjev van het sprookje ‘Peter en de Wolf’ zal ik kunstprojecties maken, live op het podium.
Terwijl symfonie-orkest La Sinfonia Contea dit stuk speelt, vertelt theatermaker Jelle Van Der Meulen het verhaal en maak ik projecties van mijn kijkdoos, die ik live bedien. Er zijn 3 voorstellingen:


 

2018

Expositie ‘WAAR DE NATUUR EEN HUIS ONTMOET’
Tekeningen, schilderijen, objecten

3 t/m 25 november 2018. Zaterdag en zondag van 13:00-17:00 uur.
Opening: zondag 4 november om 15:00 uur
Ingeluid met een optreden van het Tussenkoor

Kunstkapel Notre Dame Des Arts
Rijksstraatweg 37, Ubbergen

Waar de natuur een huis ontmoet, daar is de tuin. In mijn werk als kunstenaar en tuinvrouw onderzoek ik deze ontmoeting. Mensen geven vorm aan hun (nabije) omgeving en de natuur groeit hier weer doorheen. Wie beïnvloedt wie?

Tijdens mijn expositie is er een speels geheel te zien van grote tekeningen, dagelijkse kunstwerken (365 pentekeningen, 365 aquarellen), schilderijen op glas, een onbevattelijk schilderij en objecten van gejut materiaal.

Kunstkapel Notre Dame Des Arts is een galerie in de kapel van voormalig klooster de Refter te Ubbergen.

De Gelderlander
Op dinsdag 16 januari 2018 stond ik in de krant. Al juttend naar potentiële kunst werd ik gefotografeerd, voor een artikel in de Gelderlander over het aangespoelde afval aan de Waal.

“Vervelend, al dat afval op de oevers langs de Waal dat het hoogwater heeft achtergelaten? Niet voor kunstenares Rozemarijn Oosthoek uit Ubbergen. Integendeel: een grabbelton is het voor haar, waarin het goed jutten is. Op het stadseiland Veur Lent was ze gisteren druk op zoek tussen de aangespoelde rommel. Om er kunst van te maken. Aan aanbod van grondstoffen geen gebrek: plastic doppen, veel stukken hout, plastic flessen, tennisballen. “Vooral wattenstaafjes liggen er veel. Ik heb er al wel bijna 500 opgeraapt. Ik maak vaak een soort kijkdozen: kistjes met tekeningen of schilderijen erin. Soms maak ik er objecten bij en daar kan ik het afval goed voor gebruiken. Je krijgt dan een soort 3D-schilderij.”

2017

Onbevattelijk
Het schilderij dat ik in opdracht maakte, naar aanleiding van het thema ‘Onbevattelijk, is klaar!

Kunst en natuur
In juni/juli 2017 mocht ik voor 11 dagen als artist-in-residence verblijven in de Telpost te Millingen, om in het nabijgelegen bos – ‘De Halve Bunder’ – kunst te maken.

‘De Halve Bunder’ is de buitenlocatie van Stichting Kunst in Millingen, met een oppervlakte van 5000 m2.


2016

Woesteland: T-shirts en truien
Ze zijn gedrukt: de nieuwe T-shirts en truien van Woesteland, waarvan ik het ontwerp maakte!


Expositie 365

De expositie van ‘365’ bij Het Wijkbedrijf Nijmegen van september t/m november 2016.

Hierboven is een foto van de opening te zien. Het was goed bezocht en ik kreeg veel leuke reacties!


Religiekritiek boek!

Het boek waaraan ik meewerkte: Jansen, Oosthoek, Terpstra, van de Schoor & Heinsman (red.): Een gebed zonder eind, stijlen van religiekritiek van de oude Grieken tot nu, Nijmegen 2016


2015

Vogelbescherming Nederland

Mijn tekening ‘Waar bomen staan die alleen vogels kennen’ werd geëxposeerd bij Vogelbescherming Nederland, nadat hij was genomineerd voor de wedstrijd ‘Bevlogen Oog’.

Religiekritiek teksten website

Voor het project Stijlen van Religiekritiek van de Radboud Universiteit (2014-2015) schreef ik over de kritiek op de kruiswegstaties van Aad de Haas (1920-1972).


Artikel over Aad de Haas in More

More, nieuwsbrief Stichting Thomas More, no. 100, April 2015, artikel ‘Een mens onder de mensen’, p. 6-7


Expositie nieuwe composities

De expositie van mijn nieuwe serie composities, 2014-2015.


2013

In de Boskapel in Nijmegen mocht ik 2013 mijn schilderijen tentoonstellen.


2012

Na mijn afstuderen aan de kunstacademie in Zwolle (2012), verhuisde ik mijn schilderijen en etsen naar Galerij Amare, in het Achterhoekse Vorden.


Expositie Ierland

Expositie in craftshop en theetuin ‘Seál’, Tigh Cháit, Inis Meáin, Aran Islands, Co. Galway, Ierland (2012).


Afstuderen ArtEZ Zwolle

Eindexamenexpositie, ArtEZ Zwolle, 2012


2011

Vliegkunstenaars
Highspeed Pro Filmcursus Vliegkunstenaars, Wageningen Universiteit.


Expositie 

In 2011 Exposeerde ik mijn schilderijen en etsen in het Middenhuis in Zutphen. Dit is het gemeenschapshuis van de wijk Leesten, waar allerlei activiteiten plaatsvinden.