Over mij

Kunst en tuin zijn voor mij zo met elkaar verweven dat ik van beiden mijn beroep heb gemaakt. Ik ontwerp ecologische beplantingen, knap tuinen op en verzorg het onderhoud. Daarnaast maak ik pentekeningen, schilderijen en glas-gravures geïnspireerd door de natuur en componeer ik objecten van gejut materiaal en vervaardig ik kunstwerken in opdracht.

Hoe is dat zo gekomen, die combinatie van kunst en tuin? Sinds ik mij kan heugen ben ik buiten in de weer met plantjes, altijd aan het ontdekken wat er groeit en bloeit. Ook tekenen en schilderen doe ik al sinds ik een potlood of kwast kan vasthouden. Het creatief bezig zijn met vorm en kleur, zowel op papier als buiten in de tuin, zit mij in de vingers.

Biografie
Ik ben geboren en opgegroeid in Zutphen, in een ecologisch woonproject met gezamenlijk groen. Aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle studeerde ik Fine Art (2008-2012). Al voordat ik in Zwolle kwam studeren, onderhield ik verschillende tuinen in Zutphen. Naast mijn studie aan de kunstacademie heb ik dit voortgezet. Ik ben afgestudeerd met abstracte schilderijen gemaakt met ei tempera en etsen, geïnspireerd door de natuur.

Na mijn afstuderen kreeg ik een beurs van Stichting Thomas More, waarmee ik een aanvullend studiejaar filosofie volgde aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2012-2013). Hieruit volgden verschillende projecten aan de RU, waar ik mocht schrijven over religieuze kunst en later als redactielid meewerkte aan een boek over religiekritiek.

In Nijmegen ging ik verder met tuinen onderhouden en ik maakte mijn eerste tuinontwerp (2014). Bij woon-werkgemeenschap de Refter in Ubbergen, waar ik jaren heb gewoond, werkte ik als vrijwilliger in de bosgroep en beheerde ik de kruidentuin.


 
Ook mijn kunst ontwikkelde zich, waarbij ik steeds meer inspiratie vond in de tuinen waarin ik werk. Ik heb op verschillende plekken geëxposeerd, kunstwerken in opdracht gemaakt en werkperiodes gedaan. Vier jaar lang heb ik dagelijks een kunstwerk gemaakt (2014-2018).

Om mijn kennis van natuurlijk tuinieren verder te verdiepen, volgde ik de opleiding Ecologisch Hovenier, van Terra Next (Eelde) en Stichting Oase (2018-2020).

Sinds eind 2019 woon ik samen met mijn vriend in Delft. Hij kwam hier terecht vanwege zijn baan aan de TU en ik ben met hem meegegaan. Vanuit Delft zet ik nu mijn werkzaamheden als kunstenaar en tuinvrouw voort.


 
Heb je interesse in een kunstwerk of kan ik je helpen in de tuin? Neem dan gerust contact met mij op.

 

< VorigeVolgende >