Dagelijks

Vanaf september 2014 heb ik vier jaar lang dagelijks een kunstwerk gemaakt, steeds met een kader voor een heel jaar. Hieronder kun je per jaar zien wat ik heb gemaakt.
 

Portret
Sinds 1 januari 2022 ben ik weer begonnen met dagelijks iets maken: een portret. De aanleiding was de geboorte van onze dochter. Ik teken of schilder dan ook voornamelijk portretten van haar; maar ook van mijn partner, mezelf, of vrienden en familie.

365
‘365’ is het eerste jaar dat ik dagelijks iets maakte: een tekening met kleurpotlood op a4-formaat (2014-2015). Ze passen aan elkaar en vormen zo een groot geheel. Klik hier voor een kaart waarop je kunt inzoomen op het geheel. In de video hieronder zie je het geheel in volgorde ontstaan.

In 2016 exposeerde ik delen van de tekeningen in het kantoor van Het Wijkbedrijf in Nijmegen. In 2018 heb ik de tekeningen nog een keer geëxposeerd bij mijn grote solo-expositie in Galerie Notre Dame des Arts in Ubbergen.

 

365-2
Na het jaar dagelijks tekenen had ik de smaak te pakken: ik wilde deze bezigheid voortzetten, maar nu met een ander kader voor een heel jaar. In 2015-2016 heb ik dagelijks iets of iemand nagetekend, met zwarte fineliner op a5formaat. In 2018 exposeerde ik alle tekeningen in Galerie Notre Dame des Arts. Hieronder is een selectie van de tekeningen te zien.


 
365-3
Tijdens 365-3 (2016-2017) heb ik een jaar lang dagelijks iets gemaakt, totaal vrij wat dit zou zijn, als ik maar elke dag iets maakte. Het bestaat uit een bonte verzameling van objecten, tekeningen, schilderingen, collages, bouwsels, foto’s en experimenten. Tijdens dit jaar verbleef ik als Artist-in-Residence in de Telpost Millingen. Deze werkperiode heeft enorm bijgedragen aan het experiment dat ik tijdens dit jaar ben aangegaan: wandelend langs de rivier deed ik allerlei vondsten die me inspireerden.
In vergelijking met de andere jaren dat ik dagelijks iets maakte, is 365-3 geen afgerond geheel: nog steeds bouw ik voort met de dingen die ik heb gemaakt tijdens dit jaar.


 
365-4
In 2017-2018 heb ik een jaar lang dagelijks een aquarel gemaakt van wat ik om me heen zie (papier, 10,5×15 cm). Kwa onderwerp is dit jaar vergelijkbaar met 365-2, waarin ik dagelijks een tekening maakte. Ik heb veel geleerd: werken in vlakken in plaats van lijnen, kleur toepassen, laag over laag werken.


 

< VorigeVolgende >