Ontwerp

Ben je verhuisd en heb je een nieuwe tuin die je je graag eigen wilt maken? Of is je huidige tuin niet meer naar wens? Heb je een terras, maar merk je dat je eigenlijk vaker op een andere plek in de tuin zit? Of zou je andere planten in je tuin willen? Dan kan ik je helpen met een tuinontwerp of een beplantingsplan, afhankelijk van de schaal van de ingreep.

Tuinontwerp
Wat doe je graag in je tuin? Spelen, dineren, tuinieren, eten uit eigen tuin? En hoe is de situatie in de tuin? Is deze zonnig, winderig, vochtig of juist droog? Jouw wensen en de situatie in de tuin verwerk ik tot een schetsontwerp in de vorm van een maquette. Na terugkoppeling per mail verwerk ik dit tot een definitief ontwerp met een plattegrond op schaal.

Samen ontwerpen
Vind je het leuk om zelf je tuin te ontwerpen, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je veel ideeën, maar ontbreekt de focus? Het is ook mogelijk om samen te ontwerpen. In een dagdeel kunnen we samen aan de slag met schetsen en een maquette. Zo kun je meteen in beeld brengen wat je ideeën zijn en worden ze concreet. Ik begeleid het proces door veel vragen te stellen en samen knopen door te hakken. Na afloop bespreken we de verdere gang van zaken; er kan gelijk over worden gegaan tot de aanleg, of ik maak nog een ontwerptekening.


 
Beplantingsplan
Wanneer de structuur van de tuin bekend is volgt het beplantingsplan. Dit bestaat uit een beelddocument met foto’s van de planten, een tabel met bloeitijden en een plattegrond van de beplante vakken.
Het is ook mogelijk om alleen een beplantingsplan te laten maken.

Aanleg
Als het ontwerp helemaal naar wens is, kan ik ook de aanleg van de tuin verzorgen. Samen met een collega wordt de bestrating aangelegd en andere bijkomende zaken. Ten slotte kom ik de planten inplanten, dit kan ook samen met jou!

Heb je tuinvragen? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag verder!