Telpost

In juni/juli 2017 heb ik voor 11 dagen als artist-in-residence verbleven in de Telpost te Millingen, om in het nabijgelegen bos – ‘De Halve Bunder’ – kunst te maken. ‘De Halve Bunder’ is de buitenlocatie van Stichting Kunst in Millingen, met een oppervlakte van 5000 m2.

De Telpost en haar omgeving waren voor mij zeer inspirerend. Om deze plek te leren kennen, ben ik begonnen met het tekenen van wat ik om me heen zag en het opruimen van zwerfafval. Tijdens het struinen aan de rivier vond ik van alles, waaronder vele wattenstaafjes. Met deze vondsten (zowel stukken hout als plastic) heb ik heerlijk gecomponeerd. Het resultaat hiervan was tijdens de zondagen in de Telpost te zien.
Uiteindelijk heb ik van een gevonden scheepsschroef (?), fietsbanden, een tennisbal en een afgedankte bezem een vogel gemaakt, die in de Halve Bunder vloog. Helaas is hij door een winterstorm verloren gegaan.

Hieronder is een selectie te zien van wat ik gemaakt heb tijdens deze werkperiode: de tentoongestelde vondsten in de Telpost, waaronder mijn bouwsel met wattenstaafjes; de pentekeningen en de vogel in de Halve Bunder.