Beplanting

Kun je in je tuin wel wat vernieuwing gebruiken, maar is een geheel nieuw tuinontwerp niet nodig? Nieuwe beplanting geeft de tuin een verfrissend aangezicht.

Met veel plezier zorg ik voor planten die bij jou en in jouw tuin passen. Vanuit mijn plantenkennis en gevoel voor sfeer en esthetiek kan ik mij goed inleven in zowel de situatie als de wensen. Daarbij houd ik bij het kiezen van de planten rekening met hun ecologische waarde, omdat ik met de tuinen die ik verzorg graag wil bijdragen aan de biodiversiteit.

Nieuwe beplanting verzorg ik op verschillende manieren:

  • Beplantingsplan
  • Beplantingssuggesties
  • Beplantingsadvies

Daarbij kan ik ook voor de gekozen planten zorgen, de grond voorbereiden en de planten erin zetten.

Interesse in nieuwe planten in de tuin? Neem dan gerust contact met mij op.

Beplantingsplan
Ik inventariseer je wensen wat be
treft kleur, sfeer, hoogte, bloeitijd, winterzicht en eetbaarheid. Ook bekijk ik de situatie in de tuin (bodem, ligging). Aan de hand daarvan maak ik een plan op maat, met planten die passen bij jouw wensen en de tuin.
Het beplantingsplan bestaat uit een plantenlijst met de benodigde informatie over de planten, een beelddocument met foto’s van de planten, een tabel met bloeitijden en een plattegrond van de beplante vakken.

 
Beplantingssuggesties
Wanneer je wel nieuwe beplanting wilt, maar niet alle details erover nodig hebt, kan ik ook met een aantal plantensuggesties komen. Dit is lager van prijs dan een beplantingsplan. Hiervoor breng ik, in overleg, enkele uren in rekening.
Na een inventariserend gesprek zoek ik bij de wensen en situatie passende planten uit. Deze deel ik per mail en bij akkoord over de soorten kom ik met een voorstel over de aantallen en de daarbij horende prijzen. Indien akkoord ga ik over tot bestellen, eventueel voorbereiden in de tuin en inplanten.

 
 
Beplantingsadvies
Het kan ook zijn dat je zelf op onderzoek uit wilt gaan naar de juiste planten voor je tuin, maar niet weet waar te beginnen. Dan kan ik je advies geven over welke (soort) planten bij jouw tuin passen. Vaak breng ik dit soort adviezen uit tijdens het onderhouden van de tuin. Hiervoor breng ik dan ook geen extra kosten in rekening. Wanneer je echter alleen een dergelijk beplantingsadvies van mij wilt, zal ik daarvoor de tijd dat ik het advies aan je uitbreng in rekening brengen.

 
Inplanten
In overleg zorg ik ook voor de planten, deze bestel ik bij verschillende biologische kwekerijen, aangevuld met lokale kwekerijen (afhankelijk van de verkrijgbaarheid). Deze planten worden bij mij geleverd en ik neem ze mee in mijn fietskar, op de afgesproken dag van het inplanten. Het kan ook zijn dat ik de planten bestel en dat jij ze zelf ophaalt. Dit alles gaat in overleg en hangt af van wat voor jou het beste past.
 

 
Voorbereiding
Voordat de planten de tuin in kunnen, dienen er soms nog voorbereidingen te worden getroffen. Denk hierbij aan het weghalen van ongewenste beplanting en het toevoegen van grond en compost. Dit alles kan ik verzorgen, van de voorbereiding, het beplantingsplan en het bestellen tot het inplanten. Voor de prijzen kun je contact met mij opnemen, indien gewenst kan ik een persoonlijke offerte maken.

 

< VorigeVolgende >