Trompenburg

De grenzen van het cultiveren
Het gehele tuinseizoen van 2021 ben ik als Artist-in-residence verbonden aan Trompenburg Tuinen & Arboretum. In deze prachtige botanische tuin in Rotterdam onderzoek ik de grenzen van het cultiveren. Dit doe ik in de vorm van pentekeningen, gelaagde schilderingen op glas, workshops en activiteiten in de tuin. Voor deze werkperiode ontvang ik subsidie van Stichting Volkskracht en Gemeente Rotterdam.


 
 
 
 

 
Zie en lees hieronder:

• Expositie 1 t/m 31 oktober
• Workshops ‘Planten tekenen’ op 8 Oktober en 13 Oktober
• Interviews in tijdschriften
• Een selectie van de pentekeningen en werken op glas


 
Expositie
Wees welkom op mijn expositie bij Trompenburg Tuinen en Arboretum! In deze prachtige botanische tuin in Rotterdam toon ik mijn pentekeningen en werken op glas. Als Artist-in-residence onderzoek ik hier de grenzen van het cultiveren. Hoe wordt de tuin onderhouden en waar groeit de natuur er dwars doorheen?

Expositie
• 1 t/m 31 oktober
• Ma: 12-17 uur – di t/m zo: 10-17 uur
Entree van Trompenburg (€ 9,95 normaal, gratis met o.a. Museumkaart)

Opening
Op 3 oktober om 15:00, met een vertelling door Annet Breure van Plantenverhalen, onder het genot van een hapje en drankje.
Hier kun je je aanmelden, zodat ik weet op hoeveel bezoekers ik kan rekenen.
 
Workshops ‘Planten tekenen’

Wil je zelf aan de slag met pentekenen in de tuin? Dat kan! Op 8 Oktober en 13 Oktober geef ik workshops planten tekenen. Laat je inspireren door de vormenrijkdom in de tuin. We tekenen met fineliner op papier. Dit materiaal kun je niet meer uitgummen, wat er juist voor zorgt dat je niet blijft schaven aan een blaadje of takje. Je leert te werken met de lijnen die je al gezet hebt. En als het echt niet meer te redden is? Dan pak je gewoon een nieuw vel papier.

Praktische informatie:

 • Wanneer: Vrijdag 8 Oktober van 14:00 – 16:30 uur en Woensdag 13 Oktober van 10:00 – 12:30
 • Waar: Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam
 • Kosten: € 15,00 excl. entree, incl. materiaal, koffie en thee en iets lekkers
 • Aanmelden: 8 Oktober of 13 oktober
 •  
  ‘Interview tijdschrift Oase’
  Lees hier het interview in het herfstnummer van het tijdschrift Oase, over mijn werkperiode bij Trompenburg.
  Oase is hét tijdschrift dat volledig is gericht op natuurlijk tuinieren; met artikelen over inheemse planten en dieren in de tuin, ecologie, inspirerende tuinen, kunst, beleving en speelnatuur. Het verschijnt 4x per jaar, steeds aan het begin van een nieuw seizoen.
   
  ‘Interview Natura’
  Ook Natura, het ledenblad van de KNNV – vereniging voor veldbiologie – besteedt in het septembernummer (Natura 3, 2021) aandacht aan mijn werkperiode bij Trompenburg.

   
  Pentekeningen en werken op glas
  Hieronder is een selectie te zien van werk dat ik tot nu toe tijdens mijn werkperiode heb gemaakt.