Trompenburg

De grenzen van het cultiveren
Het gehele tuinseizoen van 2021 ben ik als Artist-in-residence verbonden aan Trompenburg Tuinen & Arboretum. In deze prachtige botanische tuin in Rotterdam onderzoek ik de grenzen van het cultiveren. Dit doe ik in de vorm van pentekeningen, glas-gravures, workshops en activiteiten in de tuin. Voor deze werkperiode ontvang ik subsidie van Stichting Bevordering van Volkskracht en Gemeente Rotterdam.


 
 
Glas-gravures

 
Goed nieuws! Na mijn expositie in oktober mogen mijn glas-gravures nog een tijd blijven in Trompenburg Tuinen & Arboretum. Zo kunnen bezoekers er in het voorjaar van 2022 nog van genieten, en eerder, met de kerstmarkt van 10 t/m 12 december 2021.
 

 
Zie en lees hieronder:

• Expositie 1 t/m 31 oktober
• Een selectie van de pentekeningen en glas-gravures
• Interviews in tijdschriften
• Beeldimpressie Kinderworkshops ‘Plantenportret op glas’
• Beeldimpressie Workshops ‘Planten tekenen’

 
Expositie
Wees welkom op mijn expositie bij Trompenburg Tuinen en Arboretum! In deze prachtige botanische tuin in Rotterdam toon ik mijn pentekeningen en werken op glas. Als Artist-in-residence onderzoek ik hier de grenzen van het cultiveren. Hoe wordt de tuin onderhouden en waar groeit de natuur er dwars doorheen?

Expositie
• 1 t/m 31 oktober
• Ma: 12-17 uur – di t/m zo: 10-17 uur
Entree van Trompenburg (€ 9,95 normaal, gratis met o.a. Museumkaart)

Opening
Op 3 oktober om 15:00, met een vertelling door Annet Breure van Plantenverhalen, onder het genot van een hapje en drankje.
Hier kun je je aanmelden, zodat ik weet op hoeveel bezoekers ik kan rekenen.
 
Pentekeningen en glas-gravures

Tijdens mijn werkperiode bij Trompenburg heb ik pentekeningen gemaakt en is het graveren in glas op mijn pad gekomen. Hieronder is een selectie te zien.

 
‘Interview tijdschrift Oase’
Lees hier het interview in het herfstnummer van het tijdschrift Oase, over mijn werkperiode bij Trompenburg.
Oase is hét tijdschrift dat volledig is gericht op natuurlijk tuinieren; met artikelen over inheemse planten en dieren in de tuin, ecologie, inspirerende tuinen, kunst, beleving en speelnatuur. Het verschijnt 4x per jaar, steeds aan het begin van een nieuw seizoen.
 
‘Interview Natura’
Ook Natura, het ledenblad van de KNNV – vereniging voor veldbiologie – besteedt in het septembernummer (Natura 3, 2021) aandacht aan mijn werkperiode bij Trompenburg.

 
Kinderworkshops ‘Plantenportret op glas’
Hieronder een beeldimpressie van de kinderworkshops ‘Plantenportret op glas’ die ik dit jaar heb verzorgd in voorjaar en zomer.
Kinderen van 4 t/m 12 jaar waren welkom om een plant uit de tuin die zij mooi vinden te schilderen op glas. Dit kunstwerkje kan thuis voor het raam komen te staan of hangen, zo nemen ze een stukje van de tuin mee naar huis

 
Workshops ‘Planten tekenen’
In oktober gaf ik 2 workshops ‘Planten tekenen’ aan volwassenen: ‘Laat je inspireren door de vormenrijkdom in de tuin. We tekenen met fineliner op papier. Dit materiaal kun je niet meer uitgummen, wat er juist voor zorgt dat je niet blijft schaven aan een blaadje of takje. Je leert te werken met de lijnen die je al gezet hebt. En als het echt niet meer te redden is? Dan pak je gewoon een nieuw vel papier.’ Hieronder is een beeldimpressie te zien: